Hoe bereik je Cazals?

Overnachten onderweg

Overnachten in Chartres is een echte aanrader. Iedere avond worden de belangrijkste monumenten van de stad verlicht, ook de prachtige gotische kathedraal. De lichtprojecties starten bij zonsondergang, in de zomer pas heel laat. Ze lopen het hele jaar door, behalve in de periode half januari tot Pasen. 

In Chartres is ook Maison Picasiette een bezoekje waard. 

Het 'huis van duizend stukken' in Chartres is een voorbeeld van naïeve architectuur bestaande uit glasscherven en faiencescherven vastgekleefd in cement. Het is gelegen in de Rue du Repos.

De taferelen in het huis doen denken aan het werk van Gaudi in onder meer Barcelona. 

Kathedraal Chartres tijdens de lichtprojecties.

Kathedraal Chartres tijdens de lichtprojecties.

  • Autoweg A 1 naar Parijs,  tolweg  (péage).
  • Direct ná vliegveld “Charles de Gaulle”A 3 naar Bordeaux volgen. Blijf steeds op de tweede rijbaan vanaf links rijden. Deze leidt het gemakkelijkste naar de Boulevard Périphérique Intérieur. Op lichtportalen boven de weg kan je lezen of de naderende Boulevard Périphérique (afkorting BP) ‘fluide’ (vloeiend) is of ‘bouchon’ (kurk op de fles!, dus file).
  • Op de BP de afslag A 6b / A 10 richting  ‘Lyon, Chartres, Bordeaux’ nemen. Deze afslag ligt ca 100 m ná Porte d’Italie.
  • Over de A 10 ten zuiden van Parijs  de borden ‘Bordeaux’ volgen, naar Orléans, tolweg.
  • De A 10 gaat bij Orléans over in de A 71  naar Vierzon, tolweg.
  • Op de A 71, bij afslag Vierzon, de N 20=A 20 naar Limoges nemen.
  • Bij Limoges de A 20 verder volgen richting Toulouse. Je passeert Brive-la-Gaillarde en je blijft de A20 volgen tot afrit 56. Daar verlaat je de A20 richting Gourdon waar je de D911 richting Fumel neemt. Je passeert door het dorp van Salviac en je blijft deze weg volgen tot in het dorp van Cazals.

Bezoeken onderweg

Wil je tijdens je heen- of terugreis iets bezoeken, dan raden we je Oradour-sur-Glanes in de buurt van Limoges aan. Het dorp werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in brand gestoken. Het ligt er nog altijd bij zoals het toen door de Duitsers werd achtergelaten en is nu een openluchtmuseum. Het dorp is een kilometer verder heropgebouwd.

In de buurt van Brive kan je halt houden in het rode dorp Collonges-la-Rouge. Erg druk in de zomer!