Ligging tussen de Lot en de Dordogne

Vakantiehuis Le Mayne ligt in het hogergelegen gehuchtje Le Mayne van het dorp Cazals (46250).

Cazals is een gezellig, typisch Frans dorp tussen Gourdon en Cahors in de Lot, op de grens met de Dordogne. Je vindt er alles om dagelijks je boodschappen te doen: bakker, slager, krantenwinkel, kleine supermarkt, de post, ... De zondagse markt moet je absoluut een keertje beleven. Voor vele inwoners van Cazals (zowel echte Fransen als inwijkelingen) is de markt dé ontmoetingsplaats. De handelszaken zijn gelegen rond het mooie plein van Cazals, met enkele terrassen.

Even voorbij het huis (rechts als je het terrein verlaat) begint een wandelweggetje naar Cazals (1,4 km). Je komt voorbij het meer van Cazals, waarin je kan zwemmen, vissen, ...Ons huis ligt langs de GR 652 naar Compostela.

Wie rust zoekt, vindt die zeker op Le Mayne. Het huis ligt langs een klein weggetje, waarlangs enkel lokaal verkeer komt (en dat is niet veel). Hier vertrekken verschillende bewegwijzerde wandelingen door de natuur. De streek is ook ideaal voor wie graag fietst, van dorpje naar dorpje door de bosrijke omgeving.

Op Googlemaps: https://goo.gl/maps/6cafCTFrS4xKmXh38. Je ziet het huis met het gesloten zwembad links. 

Het dorp Cazals
Het dorp Cazals
Het meer van Cazals.
Het meer van Cazals.
Aan het huis vertrekken mooie wandelingen.
Aan het huis vertrekken mooie wandelingen.
Markt in Cazals op zondag
Markt in Cazals op zondag