Korte wandeling (45 min.) naar Montclera met pauze in Le Restaurant

Aan de vuilniscontainers waar het bord Le Mayne staat, volg je de wandeling richting Montclera (ongeveer 3 km heen). Je gaat door het bos en komt zo op een weg die je eventjes volgt naar links om daarna rechts het pad in het bos te volgen. Je komt op het einde voorbij het schooltje van Monclera en honderd meter verder langs de D673 ligt Le Restaurant. Hier kan je iets drinken of tijdens de middag van de dagmenu gebaseerd op lokale producten genieten. Super vriendelijke bediening en  lekker eten voor een klein prijsje. De openingsuren van de zaak variëren naargelang het seizoen. Check op www.restaurantmontclera.com of de facebookpagina om te weten wanneer je er terecht kan.

Wandeling Pech Curet in Salviac, een reis door de tijd!

Ontdek ‘le sentier de découverte’ de Pech Curet. Dit is een wandeling van 6 km, lichtjes glooiend, terwijl je mooie uitzichten hebt. Als je het dorp van Salviac doorrijdt richting Gourdon, zie je voorbij het gemeentelijke domein met zwembad links een pijl naar het gehuchtje Pech Curet staan. Hier rijd je naar boven, waar je parkeert en de wandeling ‘le sentier de découverte’ start. De tijd lijkt hier wel stil te staan!

Doe je liever een lange wandeling, dan kan je vanuit Pech Curet naar Salviac wandelen en terug, een wandeling van 15 km. Omgekeerd kan ook: parkeren in Salviac, naar boven wandelen en terug. Als je vanuit Salviac naar Pech Curet wandelt, kom je geen eet- of drinkgelegenheid tegen. Je neemt dus best proviand mee, dat je onderweg aan de picknicktafels kunt gebruiken.

In de map met ‘Wandelingen in de buurt’ vind je een groene folder met uitleg over de wandeling. Er ligt ook een map met nog veel meer wandelingen in de omgeving.

Santiago de Compostela

Onze vakantiewoning ligt langs de route naar Compostela. Kijk op http://www.tourisme-cazals-salviac.com/st-jacque-de-compostelle.php voor meer informatie.